Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
mieszane zioła, świeże (np. rozmarynu, szałwii, tymianku), do dekoracji
-
1500 g wody
-
150 g komosy ryżowej (quinoa) opłukanej i odsączonej
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
15 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych
-
1 łyżka kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
40 g orzeszków piniowych
-
¼ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 papryk, różnokolorowych małych, bez gniazd nasiennych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.3 g
Kalorie
1033 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min